Beste klant, vanaf 17-12-2018 is de SchoolVeiligheid-vragenlijst online beschikbaar op www.saqi.nl! Drie nieuwe schalen: 'Algemene veiligheid op school', 'Fysieke veiligheid op school' en 'Sociaal-emotionele veiligheid op school'. Binnenkort komt er een optie om met terugwerkende kracht deze vragenlijst af te nemen.

Cotan-beoordeling en indicatiestelling

De SAQI is beoordeeld door de Cotan en, zoals u hieronder kunt zien, is het oordeel zeer gunstig. Met uitzondering van de Criteriumvaliditeit, ook volgens de Cotan het minst belangrijke criterium, scoort de SAQI op de meeste criteria ‘goed’, het hoogst haalbare oordeel. Hiermee is de SAQI goedgekeurd door de Cotan. Op grond hiervan is de SAQI opgenomen in de regeling voor de Indicatiestelling.

De auteur Harrie Vorst legt nu de laatste hand aan de gebruikershandleiding, waarin ook nog een aantal opmerkingen van de Cotan zal worden verwerkt. Van deze handleiding komt een verkorte versie, die u gratis wordt toegestuurd. De integrale handleiding zal tegen kostprijs verkrijgbaar zijn.

Nederlands Instituut van Psychologen

Commissie Testaangelegenheden Nederland

Beoordeling van de SAQI 2008

 

I. Uitgangspunten bij de testconstructie voldoende
IIa. Kwaliteit van het testmateriaal goed
IIb. Kwaliteit van de handleiding goed
III. Normen goed
IV. Betrouwbaarheid goed
Va. Begripsvaliditeit voldoende
Vb. Criteriumvaliditeit onvoldoende